Савиндан

Прослава школске славе – Светог Саве

И ове године је школа пригодним програмом и резањем славског колача прославила своју школску славу-Светог Саву. У петак 27.01.2017. ученици и наставници наше школе су извели дуго припремани програм за школску славу. Петак је био радни ненаставни дан. Приредба је била заказана за 11 часова а за ђаке који су учествовали у приредби дан је почео нешто раније да би све било доведено до савршенства, као што је и било.

Цео програм су чинили хор наше школе који је предводио наставник музичке културе, Дамир Рондић, фолклорна изведба као и деца која су својом глумом и рецитовањем верно представила предања и приче о нашем свецу. Као и сваке године и ове су одабрани најбољи цртежи Светог Саве који су награђени прибором за цртање.

Приредби су присуствовали родитељи, чланови Школског одбора, представници локалне самоуправе као и други пријатељи школе. Највећу пажњу гостију придобио је наш мали фолклораш Иван, који је својим корацима задивио све присутне госте.

Након приредбе ученици и наставници су присуствовали ломљењу славског колача. Да не заборавимо приредби су присуствовали и наши некадашњи наставници који сада у миру проводе своје пензионерске дане.

 

Редакција сајта