Ученици наше школе учествовали на радионици  „Роботика и кодирање“

Ученици наше школе су учествовали на радионици  „Роботика и кодирање“  која је одржана у просторијама Регионалног иновационог старт-ап центра у Прибоју .

Радионица је организована у оквиру активности на пројекту „BEYOND“, а партнер у реализацији је и Општина Пријепоље.  Пројекат се реализује у партнерству РРА Златибор, Иновационо предузетничког центра Технополис из Никшића и Привредне коморе Црне Горе. Пројекат доприноси креирању подстицајног пословног окружења  за запошљавање младих у прекограничном подручју  Србије и Црне Горе кроз сарадњу на унапређењу знања, компетенција и радног искуства ученика,подршку развоју  start-up еко система , развијање online  менторинг платформе и јачање капацитета Регионалног иновационог старт ап центра у Прибоју.

Радионици су присуствовали ученице и ученици пријепољских основних школа са својим наставницима информатике и рачунарства. Наше ученице Софија Петрић и Николина Стељић, у пратњи наставника Бојане Пушкћ и Мирољуба Бјелића, су активно учествовале у реализацији ове радионице, захваљујући активном учешћу у програмерској секцији и знању и искуству стеченом на такмичењу из програмирања, у предходном периоду.