Министар посетио нашу школу

У склопу посета школама у Златиборском округу, министар просвете, науке  и технолошког развоја, Младен Шарчевић, посетио је у петак у преподневним часовима и нашу школу. У времену једног школског часа министар је боравио на часовима математике, техничког и информатичког образовања, физичког васпитања и информатике и рачунарства. За то кратко време, директорка и наставници су се потрудили да на најбољи начин минисру представе школу и укажу на проблеме са којима се она суочава.

При овом кратком сусрету са ђацима и запосленима у нашој школи вођен је срдачан разговор о стању у школи као и о плановима за будућност. Ученици и наставници су  дочекали министра Шарчевића  са надом да ће помоћи у обезбеђивању бољих услова за рад у нашој школи а он је изразио задовољство резултатима рада наставног кадра а посебно ваннаставним активностима и новим секцијама као и визијом школе.

Господин Шарчевић је похвалио авангардну идеју за формирање програмерске секције као и брзу и квалитетну промену планова из информатике и увођење основа програмирања од петог разреда. Изразио је очекивања да ће и Пријепољска гимназија испунити све неопходне услове заотварање тзв. рачунарског смера како би и млади пријепољци могли да наставе учење програмирања у свом граду. Обећао је и помоћ при набавци робота за наставу ТИО како би ђаци наше школе могли да усвајају знања и технологије „у корак“ са развијеним светом.

Ресорни министар је похвалио успехе наших младих спортиста на такмичењима и рекао да се нада брзој рестаурацији наше спортске сале. Заједно са министром школу је посетила и делегација из општинске управе. Представници локалне власти су се трудили да укажу на чињеницу да локална самоуправа годинама перманентно улаже средства у основне и средње школе али да би и веће укључивање државних институција у помоћ школама добро дошло.

Многи ученици никад у животу не добију прилику да сретну министра а ето, ђаци наше школе су за два месеца угостили два актуелна министра Владе Србије. За њих је ово био прворазредни догађај а изразили су жал што министар Шарчевић није био у могућности да се више задржи у нашој школи јер би му они тада, сигурно, поставили и нека питања везана за своју будућност.